JORNADA CATLABS - FENT XARXA EN INNOVACIÓ SOCIAL

El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya

Recerca | Maig 25, 2017

El 25 de maig vam assistir a la jornada “El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya”, que forma part de les jornades de treball sobre l’articulació del programa CatLabs. L’objectiu de les jornades és definir propostes concretes per a Catalunya i que també siguin rellevants per a la Unió Europea.

El programa CatLabs promou l'articulació d'una xarxa catalana d'innovació digital, social i col·laborativa, que impliqui el conjunt del teixit econòmic i social del país en els processos d'innovació, segons el model de la quàdruple hèlix (sistema d'R+D+I, empreses, administracions públiques i usuaris de la innovació). Hi ha entitats que ja estan posant en pràctica i promovent aquest model, com ara el Fab Lab Barcelona, el Valkiria Hub o ENoLL.

La irrupció de les TIC i Internet està comportant una "democratització de la innovació" i una obertura dels seus processos (innovació oberta). Els models lineals d'innovació estan donant pas a models sistèmics i col·laboratius, que permeten incorporar els usuaris des de l'inici del procés d'innovació i fan més eficaç l'impacte de la inversió en R+D+I. Aquest nou paradigma permet l'emergència de noves estructures d'innovació oberta i col·laborativa (living labs, fab labs, xarxes d'innovació social, open data labs, etc.), nous tipus de treball i noves formes d'economia (espais de cotreball, economia circular, economia col·laborativa, etc.).

La durada del programa és fins a la finalització del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, el desembre del 2023.

Enllaç extern
Tornar enrere

NOTICIES DE LA CATEGORIA

MEMÒRIA 2023

Gener 08, 2024

Fem un repàs de tot el que vam fer durant l'any 2023.

VEURE +

MEMÒRIA 2022

Setembre 08, 2023

Fem un repàs de tot el que vam fer durant el 2022

VEURE +

QUÈ ÉS SER UNA PERSONA NARCISISTA VULNERABLE?

Abril 06, 2022

La nostra companya Ana Blasco contesta unes preguntes sobre narcisime a Therapytrips

VEURE +

    Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

    Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs