PROTECCIÓ I SUPORT A L’EXERCICI DE LA CAPACITAT DE LES PERSONES A LES COMARQUES DE LLEIDA: PRESENT I FUTUR

Presentació de l'estudi

Recerca | Juny 08, 2018

El 7 de juny vàrem presentar l'estudi "Protecció i suport a l'exercici de la capacitat de les persones a les comarques de Lleida: present i futur". Aquest treball ha estat realitzat per la Càtedra d'Innovació Social i ha estat impulsat per la Fundació Tutelar Terres de Lleida en el marc del projecte “Promoció i enfortiment del sector de la tutela a les comarques de Lleida” i amb el finançament de la Diputació de Lleida. A l'acte, vam comptar amb la col·laboració del Dr. Joan Canimas, filòsof i professor de la UDG, que ens va ajudar a reflexionar sobre  les conclusions de l’estudi i a com millorar en el suport a les persones.

L’estudi que presentem analitza la situació actual de la protecció i suport a la capacitat d’obrar de les persones a la demarcació de Lleida i en preveu la seva evolució. El procediment judicial de modificació de capacitat, antigament anomenat procés d’incapacitació, té l’objectiu de protegir la persona, i si escau, modificant la seva capacitat d’obrar.

Amb la promulgació de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides de l’any 2006, va quedar palesa la importància de vetllar i reivindicar que les persones són subjectes de dret i no sols objecte de protecció. L’aplicació plena de l’esperit de la Convenció, requereix un treball intens i conjunt de professionals dels àmbits social i del dret per descartar antigues pràctiques i avançar cap a una nova visió on es garanteixi a la persona el dret a l’autonomia en totes les àrees de la seva vida. La reforma del Codi civil de Catalunya de 2010 ja va recollir els postulats de la Convenció oferint noves figures de protecció per tal d’adequar l’emparament necessari en aquells àmbits o àrees on la persona necessiti algun tipus de suport o protecció.

En aquest context, sorgeix la idea d’aquest estudi: tant per conèixer de forma detallada la situació actual de la protecció i suport jurídic de les persones com per propiciar la reflexió i el debat sobre la seva evolució futura entre els professionals.

Podeu consultar l'estudi en el següent enllaç:

Enllaç extern
Tornar enrere

NOTICIES DE LA CATEGORIA

ENS AJUDES?

Octubre 23, 2018

Contesta en 10 minuts

VEURE +

IV CONGRÉS ESPANYOL DE PSICOLOGIA POSITIVA

Octubre 22, 2018

Madrid, del 17 al 20 d'octubre

VEURE +

OBSERVATORI EXCELLENTIA EX CATHEDRA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Juliol 31, 2018

Projectes de la Càtedra seleccionats per formar part del repositori de bones pràctiques

VEURE +

    Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

    Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs