LA CÀTEDRA

arrow
"GENEREM UN NOU VALOR EN L'ACCIÓ SOCIAL DEL TERRITORI. APOSTEM PER LA MILLORA DEL BENESTAR I LA QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES"

 

 

Liderada per la Universitat de Lleida i amb el suport de l’Obra Social La Caixa, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, el dia 10 d’abril del 2014 el Consell de Govern de la UdL aprova la creació de la Càtedra d’Innovació Social, una càtedra universitat-empresa.

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida pretén generar nou valor en l’acció social del territori a partir de la recerca i la formació, mitjançant el diàleg i la reflexió, la participació social i la transferència de coneixements. A més d'aspirar a ser un espai de reflexió acadèmica, pretén esdevenir un instrument que promocioni el diàleg social compartit entre agents socials, professionals i societat, establint noves sinèrgies entre universitat, entitats i empreses.

A través de la psicologia positiva promou noves idees i recursos per facilitar solucions eficaces i sostenibles, apostant pel desenvolupament de les fortaleses que tenen les persones i les organitzacions saludables. Vol ser un espai creatiu basat en l’anticipació i detecció de noves necessitats socials, capaç d’impulsar recerques i nous models d’intervenció pel benestar i la qualitat de vida de les persones.

Mitjançant les seves línies de recerca Benestar i organitzacions saludables i Models d’atenció a les persones, impulsa activitats de formació i consultoria amb la intenció d’abraçar l’espectre més ampli de la societat. Des del seu inici la càtedra ha realitzat diferents investigacions partint d'aquestes dues línies de recerca, i ha difós el coneixement científic amb la participació en diferents jornades, congressos i simposis d’àmbit nacional i internacional, i amb la publicació de múltiples articles d’investigació.

En quant a la transferència, la càtedra ha aproximat el coneixement a la societat a través de l’organització i coordinació de múltiples activitats, en format jornada, tallers, formacions, accions puntuals. Cal destacar, que amb la Càtedra s’ha consolidat la Jornada INNSOC. Una jornada que es realitza anualment des del 2015, on s’aproxima al ciutadà coneixements relacionats amb el binomi innovació social i benestar i felicitat.

 

Memòria 2015        Memòria 2016          Memòria 2017        Memòria 2018

personal

CARLES ALSINET MORA

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació (Secció Psicologia) per la Universitat de Barcelona.

Doctor per la Universitat de Lleida.

Postgraduat en Mediació i Resolució de Conflictes per la Universitat Oberta de Catalunya.

Professor titular de Psicologia Social a la Universitat de Lleida.

personal

CRISTINA TORRELLES NADAL

Diplomada en Magisteri, especialitat  d’Educació Física (2003), Psicopedagoga (2005), Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (2007).

Màster en Esport sostenible i Benestar (2008), Màster en Prevenció de Riscos Laborals, especialitat riscos psicosocials i ergonomia (2009). Postgrau de Metodologies  d’Investigació (2012). Coach professional (2014).  Coach en organitzacions i equips (en curs).

Doctora amb Menció Europea per la Universitat de Lleida amb la qualificació de Cum Laude (2011).

Professora lectora de Psicologia Social a la Universitat de Lleida.

personal

ANA BLASCO BELLED

Graduada en Psicologia, Universitat de Lleida (2014).

Doctora en Psicologia, Universitat de Lleida amb menció internacional i la qualificació de Cum Laude (2019).

Màster en Gestió i Desenvolupament de Persones i Equips a les Organitzacions, Universitat de Barcelona (2015).

Adscrita al projecte Organitzacions saludables i fortaleses, on es treballa la influència dels talents en el desenvolupament humà.

Professora associada de Psicologia Social a la Universitat de Lleida.

 

personal

NORMA JORDANA BERENGUER

Llicenciada en Sociologia, Universitat Autònoma de Barcelona (2009).

Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional, Universitat de Lleida (2012).

Adscrita al projecte Observatori Social de Lleida.

Estudiant Pre-doctoral.

personal

CLAUDIA TEJADA GALLARDO

Graduada en Psicologia, Universitat de Barcelona (2014).

Master of Science (MSc) in Psychology, Universitat de Maastricht (2016).

Estudiant Pre-doctoral.

Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs