#CONTAGIAFELICITAT

Felicitat i acompliment dels objectius personals i/o professionals

Benestar i Organitzacions Saludables

#ContagiaFelicitat encapçala un moviment que pretén posar l’accent en aspectes positius que les persones a vegades obviem o no hi posem l'atenció que mereixen. D'aquesta manera es vol treballar sobre la motivació, les fortaleses i el benestar dels ciutadans de Lleida mitjançant diverses activitats.

Els objectius de #ContagiaFelicitat són:

  • Fomentar un moviment a Lleida, i més enllà, que promocioni la felicitat i l’atenció dels ciutadans en els aspectes positius de la seva pròpia vida.
  • Donar a conèixer l’estat de la felicitat, la motivació, les fortaleses i el benestar a nivell local i recollir dades per millorar les polítiques públiques que es puguin afavorir en aquests aspectes de la vida de les persones.

 

Des del 2015 que hem portat a terme diverses accions relacionades amb el moviment #ContagiaFelicitat:

1) EL PUNT DE LA FELICITAT: A través del Punt de la Felicitat expressem allò que ens fa feliços. Establim un Punt en un espai públic on es dinamitza una activitat per a què les persones puguin expressar i manifestar quines eines i recursos tenen i utilitzen per transmetre emocions relacionades amb la felicitat. El Punt de la Felicitat ha viatjat a diversos centres, associacions, residències i diverses poblacions de Lleida. La 1ª acció de #Contagiafelicitat es va realitzar amb el Punt de la Felicitat el dissabte 3 d’octubre del 2015 al Carrer Major de Lleida dinamitzada per membres de la Càtedra i Ferran Aixalà, on hi van participar més de 600 persones. El 20 de març de 2018, Dia Internacional de la Felicitat, vam celebrar com cada any i per quart any consecutiu aquest dia amb una acció #ContagiaFelicitat utilitzant el Punt de la Felicitat. Amb la col·laboració del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida, la Plaça de la Paeria es va convertir en el Punt de la Felicitat de la ciutat.

El Punt de la Felicitat també ha viatjat a: Associació Alba, AsprosAspros2AspidParc del SegreAgipaResidència Sant RocAdesmaCentre ocupacional Sorigué (Aspros), Associació de comerciants i empresaris d'AlfarràsResidència i centre de dia Balàfia. Tothom que vulgui portar el Punt de la Felicitat a la seva ciutat o centre pot posar-se en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic innovaciosocial@udl.cat o trucant al telèfon 973706616.

 

 

 

Fotografies de les accions realitzades el Dia Internacional de la Felicitat #Contagiafelicitat 2015

Fotografies de les accions realitzades el Dia Internacional de la Felicitat #Contagiafelicitat 2018

 

2) LLEIDA CONTAGIA FELICITAT - INSIDE OUT PROJECT: La Càtedra d'Innovació Social inicia l'acció Lleida Contagia Felicitat amb la intenció de reflexionar sobre la felicitat i la psicologia positiva. El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i als seus ciutadans i captar la felicitat de la gent a través de retrats de gran format per crear una acció de gran impacte en el territori i fer extensiu el missatge #contagiafelicitat a la resta de territoris i persones. Aquesta acció forma part d'un projecte d'art urbà internacional anomenat Inside Out Project. A Espanya vam ser el 36è projecte presentat d’Inside Out i el 10e a Catalunya. Per recollir els retrats es van realitzar diverses sessions de fotografia i gravació de vídeo durant l'últim trimestre del 2016 i primer del 2017. Les persones participants havien d'expressar felicitat a través de l'expressió facial.

 

 

El 20 de març del 2017, Dia Internacional de la Felicitat, es va presentar el projecte amb la creació d'un mur de 130 retrats a les parets de la canalització del Riu Segre de la ciutat de Lleida. A l'activitat hi van participar unes 80 persones, algunes d'elles retratades a les fotografies.

Inside Out és un projecte d’art participatiu a nivell mundial que serveix com a plataforma global perquè les persones comparteixin les seves històries i transformar els missatges de la identitat personal en obres d’art públic. Inspirat en els retrats de gran format, Inside Out dóna a tots l'oportunitat de compartir el retrat de cadascú i fer una declaració del que representen, transformant un espai en una peça d’art comunicativa. Cada acció és documentada, arxivada i exhibida online a través de la seva plataforma. Més de 260.000 persones de 129 països ja han participat. El projecte Inside Out ha viatjat des de Nova York a Paris, d'Equador al Nepal, des de Mèxic a Palestina, inspirant a grups d’acció sobre temes tan variats com l'esperança, la diversitat, la violència, el gènere, el canvi climàtic…

Consulta el projecte

Més fotografies del projecte al nostre facebook

 

3) EXPOSICIÓ FELICITAT I PERSONES GRANS: En commemoració al Dia Internacional de les Persones grans de l'1 d'octubre del 2015, vam presentar l’exposició Felicitat i Persones grans. Què us fa feliç? Un projecte dedicat a les persones grans de la ciutat de Lleida, per fer-los protagonistes de la ciutat, donar-los visibilitat i mostrar que és allò que els fa feliços. Un projecte on persones de més de 65 anys ens van presentar la seva visió sobre la felicitat i ens van fer reflexionar sobre la mateixa. Diversos centres l’han acollida durant el 2015 i 2016.

Consulta el catàleg de l'exposició Felicitat i Persones grans

 

4) CONCURS DE FOTOGRAFIA #CONTAGIAFELICITAT: Amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat del 20 de març del 2016, la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida posa en marxa la I edició del Concurs de fotografia sobre la felicitat a través de les xarxes socials i el diari el Segre. Al 2017 es va fer una II edició. Tots sabem el que és la Felicitat. No obstant això, per a cadascun de nosaltres significa una cosa diferent. Després de tot, tots som únics. Però, què significa per a mi la Felicitat?

Consulta l'última edició del concurs

 

RECULL DE PREMSA:

1)

Lleida Televisió - Cafeína i La 7mana a Ponent - Lleida TV

Ràdio Emun

Reportatge CosmoLleida

Entrevista a la Xarxa Comunicació Local (minut 44:50)

Cafeïna - Lleida Televisió

Ràdio Emun - Carles Alsinet contagia felicitat

Associació Alba - 1a Jornada de Professionals de l'Associació Alba

Ajuntament d'Alfarràs - Caminada solidària i recollida d’aliments

 

2)

Diari Segre - El mur de la canalització mostrarà més d'un centenar de grans retrats de felicitat per contagiar Lleida. 

Diari Segre - Instal·len retrats de gran format a la canalització per "contagiar felicitat".

El Segre - La Càtedra d'Innovació Social va iniciar ahir el projecte Lleida Contagia Felicitat (27/09/2016).

Lleida.com - Art efímer que inspira felicitat. 

Lleida al minut - Instal·len 130 retrats de persones que mostren la seva felicitat a la canalització del riu Segre a Lleida.

Agència Catalana de Notícies - varis

Nació Digital - Instal·len 130 retrats de felicitat a la canalització del Segre a Lleida.

Teleponent.cat - 130 retrats irradien felicitat al riu Segre.

La Mañana - El equipo de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL puso en marcha ayer su proyecto Lleida Contagia Felicitat (27/09/2016).

Emun fm - Contagia Felicitat 20 març.

Premsa UdL - Campanya Lleida #contagiafelicitat de la Càtedra d'Innovació Social de la UdL.

Premsa UdL - Més d'un centenar de retrats de felicitat per contagiar Lleida.

 

Telenotícies TV3 (minut 42:35)

 

Telenotícies TV3 comarques (minut 18:30)

 

Lleida Televisió - Cafeïna (minut 47:45)

 

Lleida Televisió (minut 13:11)

Lleida Televisió notícies (minut 23:00)

 

Catalunya Ràdio - Minut 02:43

 

Ràdio Lleida-Cadena Ser - Entrevista

Ràdio Lleida-Cadena Ser - La firma

La Xarxa - Viure millor

 

3)

La Mañana - El campus de Cappont va acollir ahir la presentació de l'exposició Felicitat i Persones grans. En compliment de la Llei de Propietat Intel·lectual, podeu trobar el pdf d'aquesta notícia al Recull de Premsa de l'Oficina de Premsa de la UdL

Tornar enrere

PROJECTES DE LA CATEGORIA

DESCOBREIX LES TEVES FORTALESES

Gener 14, 2015

La importància dels talents per fer front a les noves realitats

VEURE +


#CONTAGIAFELICITAT - MAPA DE LA FELICITAT

Gener 10, 2015

Nivell de Felicitat i qualitat de vida del territori

VEURE +


    Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

    Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs