PERSONES GRANS

Benestar i qualitat de vida

Models d'atenció a les persones

Estudis sobre la situació i l'evolució de les condicions de vida de la població major de 65 anys de Lleida. Per fer-ho ha desenvolupat l'Índex Global d'Envelliment, aquest és un índex global que classifica els territoris segons el benestar social i econòmic de les persones adultes majors. També demostra que el creixement econòmic per si sol no millora el benestar de les persones grans i que s'han de fer polítiques específiques per tractar les repercussions de l'envelliment. L’estudi sobre persones grans a Lleida es centra en quatre grans àmbits, la seguretat en els ingressos, l’estat de la salut, les seves competències i els entorns favorables que ofereix Lleida per a un envelliment actiu. Hem creat un mapa interactiu que mostra els recursos existents per a persones grans a la ciutat de Lleida. Podeu consultar-lo en el següent link https://goo.gl/PQrmBG

Els objectius d’aquesta investigació han estat:

 • Estudiar les condicions de vida de les persones grans de la ciutat de Lleida, centrant-nos en analitzar la realitat d’aquest grup de població i en l'evolució dels factors i dels processos socials que l’acompanyen.
 • Conèixer la situació de les persones grans a Lleida per donar suport a la planificació i a la presa de decisions de les polítiques públiques locals.
 • Promoure la transferència de coneixement. Compartint aquest anàlisi i resultats amb la ciutadania, els diferents col·lectius, les entitats i associacions, i amb els professionals i tècnics, directius i polítics del territori.

Amb aquest estudi ens unim a través de l’Ajuntament de Lleida al projecte “Lleida, ciutat amiga de la gent gran”. Lleida va acordar adherir-se a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Grans, promoguda per l’Organització Mundial de la Salut.

 

PUBLICACIONS CÀTEDRA:

* Alsinet, C., Jordana, N., Torrelles, C., Ferreres, L., Blasco-Belled, A., & Feliu, B. (2017). Les persones grans a Lleida: benestar i qualitat de vida. Edicions i Publicacions de la UdL, Lleida. Spain. ISBN 978-84-9144-038-3. Recuperat de http://hdl.handle.net/10459.1/60221 

 

Necessitem la vostra participació! Col·labora amb nosaltres si tens més de 65 anys i ets de les Terres de Lleida

INICIA L'ENQUESTA >>

Amb aquesta enquesta pretenem obtenir informació sobre les dades dels habitatges, la situació econòmica, les activitats que realitza, l'autonomia en les seves activitats quotidianes i la xarxa de relacions, la salut, l'opinió sobre els serveis existents i la seva qualitat, les necessitats sentides i les habilitats funcionals i el benestar i la satisfacció amb la vida de les persones grans.

L'enquesta que trobarà a continuació no requereix cap dada personal que el/la pugui identificar. Totes les vostres dades són anònimes i seran tractades en conjunt amb més de 300 enquestes més, en cap cas seran analitzades individualment. El temps aproximat de resposta de l'enquesta és de 30 minuts. Per finalitzar el qüestionari s'ha de prémer la tecla ENVIAR EL FORMULARI. Si li surt algun error abans d'enviar, revisi les preguntes de resposta obligatòria.

Qualsevol dubte o aclariment sobre el qüestionari no dubti en contactar amb nosaltres. Li agraïm, per avançat, la seva col·laboració.

 

RECULL DE PREMSA:

La Mañana - Las condiciones de vida, la seguridad personal o el envejecimiento activo, son algunos de los aspectos que abordarà el informe sobre la vejez en Lleida en el que trabaja el Observatori Social de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida. En compliment de la Llei de Propietat Intel·lectual, podeu trobar el pdf d'aquesta notícia al Recull de Premsa de l'Oficina de Premsa de la UdL

El Segre - Es farà a partir de 700 entrevistes a majors de 65 anys i de les conclusions de més de 40 grups de discussió. En compliment de la Llei de Propietat Intel·lectual, podeu trobar el pdf d'aquesta notícia al Recull de Premsa de l'Oficina de Premsa de la UdL

 

 

Tornar enrere

PROJECTES DE LA CATEGORIA

PERSONES AMB DISCAPACITAT

Gener 13, 2015

Revisió del model dels serveis de suport per a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

VEURE +


PERSONES SENSE SOSTRE

Gener 12, 2015

Segon recompte de Persones Sense Sostre de la ciutat de Lleida

VEURE +


  Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

  Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

  Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

  Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs