logo catedra newsletter

CURS DE DESENVOLUPAMENT I POTENCIACIÓ DE LES FORTALESES INDIVIDUALS AMB JOVES QUE ES VOLEN INCORPORAR AL MÓN RURAL

Última edició del curs desenvolupament i potenciació de les fortaleses a l'escola Agrària de Tàrrega

El passat 22 d’octubre vam realizar a l’escola Agrària de Tàrrega una nova edició del curs de desenvolupament i potenciació de les fortaleses individuals amb joves que es volen incorporar al món rural.

Aquest curs busca promoure l’auto-coneixement de les fortaleses personals de cada jove, així com també compartir la visió de present i futur que tenen sobre la situación de la pagesia i la ramaderia. La finalitat d’aquest curs, que combina càpsules de treball individual i grupal, és definir estratègies que els acompanyin en l’aplicació de les seves fortaleses en l’entorn professional rural.


TERCERA EDICIÓ DEL CURS ASPID

Valors i pla estratègic 2017-2020

El passat dimarts 3 de novembre, va finalitzar la tercera edició del curs: "ASPID, organització amb valors", on tècnics i tècniques dels diferents programes de l'entitat han compartit els valors d'aquesta.

En el curs s'han treballat quatre dels valors que s'han definit en el pla estratègic 2017-2020, de l'entitat. Aquest han estat: L'EMPATIA (Posar-se en les sabates dels altres); EL RESPECTE (Tothom és necessari, ningú és imprescindible); LA CONFIANÇA (Del TU al JO per arribar al nosaltres) i LA COMUNICACIÓ (Saber parlar, saber escoltar, saber esperar).

El curs, amb una durada de 6 hores, s'ha dut a terme mitjançant les tècniques de gamificació.


#REFLEXIONS DEL FUTUR

Participació de Carles Alsinet a les entrevistes realitzades per la Taula del Tercer Sector de Catalunya

Carles Alsinet participa en les entrevistes que realitza la Taula del Tercer Sector de Catalunya, sota el titol de #Reflexions de futur. En aquesta entrevista s'aborden els nous models d'intervenció social, i com hem de front a la crisi de les relacions socials a la que ens ha dut la pandemia del COVID-19.

Per veure l'entrevista pots prémer en el següent enllaç:


INICIATIVES D'INNOVACIÓ CIUTADANA A FAVOR DE LA FELICITAT

Quina és la ciutadania que volem?

El Carles Alsinet ha participat en el Webinar de "El Buen Vivir", una organització que acompanya municipis, regions i empreses a millorar la seva qualitat de vida, felicitat i sostenibilitat mitjançant la implementació d'activitats, programes i estratègies. En el Webinar, el Carles Alsinet ha parlat d'iniciatives d'innovació ciutadana a favor de la felicitat. Si t'interessa saber-ne més, pots visualitzar-ho al següent enllaç:


JORNADA INNSOC 2020 HUMOR EN TEMPS DE COVID

Jornada INNSOC 2020 a través del nostre canal de youtube

Aquest any, la Jornada INNSOC es va celebrar el 9 de desembre i, donades les actuals circumstàncies, es va impartir en format virtual.

L’objectiu principal de la sisena edició de la Jornada INNSOC va ser posar el focus en l’humor tot plantejant qüestions com ara si aquesta facultat pot resultar una eina útil per a gestionar moments de crisi, com el que estem vivint com a conseqüència de l’actual pandèmia; d’altra banda, entre altres coses també es parla sobre la capacitat dels individus i les estratègies (si existeixen) per a cultivar el sentit de l’humor, així com de si a l’hora de fer humor cal establir uns límits.


COVID I BENESTAR

Efectes de la Covid en el benestar i noves perspectives

El passat dijous, la nostra companya Ana Blasco va participar en el "Encuentro Covid y Bienestar: Impactos y Propuestas Regenerativas" organitzat per "El buen vivir" amb la intenció de reflexionar sobre els efectes generats per la pandèmia des d'una perspectiva integral. L'Ana va parlar sobre com la covid, i la situació d'incertesa, està afectant el benestar subjectiu de les persones. 

Si us interessa saber-ne més, podeu veure la sessió en el següent enllaç:


BONES FESTES!

Bon Nadal i feliç any nou

Després de la incertesa d'aquest 2020, esperem i desitgem que l'any 2021 sigui millor (o almenys diferent) a aquest que hem passat. Bones festes a tothom!