Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. VIII - JULIOL 2016

JORNADA INNSOC 2016

Psicologia Positiva

El 3 de novembre tindrà lloc una jornada d'aproximació a la Psicologia Positiva. A partir del 15 de setembre trobareu tota la informació actualitzada a la nostra web.

MÉS INFORMACIÓ

DESCOBREIX LES TEVES FORTALESES

Vine a descobrir-les aquest juliol!

Estudi adreçat als estudiants que comencin un grau a la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social en el que podrán participar per descobrir els seus punts forts, el seu nivell de benestar i la intel·ligència emocional i les capacitats per treballar en equip. Pretenem acompanyar a l’alumnat en el seu procés d’autoconeixement i orientar-lo durant el seu període formatiu.

S’oferirà als participants sessions d’assessoria personalitzada on es facilitarà un informe dels resultats que hagin obtingut. Els estudiants que ho desitgin podran continuar participant mentre duri el grau, ja que es facilitarà un seguiment longitudinal al llarg de la formació universitària.

TALENTLAB

Projecte d'inserció sociolaboral promogut per Global Lleida

TalentLab és un projecte d'inserció sociolaboral del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya promogut per Global Lleida, on hi col·labora la Càtedra d'Innovació Social, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. El projecte, que té com a objectiu potenciar les fortaleses de les persones i millorar els seus valors personals i socials, consta de set sessions i dos tallers. Aquest programa s'està duent a terme a la ciutat de Lleida, on es realitzaran tres grups: Bell-lloc, Tàrrega, Borges blanques i Cervera.

Fins aquest moment, s'han desenvolupat 5 actuacions dels programa on hi han participat aproximadament un centenar de persones, amb importants nivells de satisfacció i millora personal.

MÉS INFORMACIÓ

L'ASSOCIACIÓ ALBA APOSTA PER LA FELICITAT EN EL TREBALL

Realitzem formació per valors creant organitzacions saludables

Hem impartit a més d'un centenars de professionals de l'Associació Alba formació en Psicologia Positiva. L'objectiu és augmentar el grau de felicitat dels professionals posant en valor les seves fortaleses i talents, millorant així la seva productivitat laboral. Aquestes formacions s'afegeixen al projecte "Alba deixa empremta" iniciat l'any passat per l'entitat on es volen treballar diferents aspectes del benestar dels treballadors.

Podeu veure l'entrevista realitzada per Tàrrega Televisió

INFORME DEL RECOMPTE DE LES PERSONES SENSE LLAR

Situació de les Persones Sense Sostre a la ciutat de Lleida

L’Ajuntament de Lleida va organitzar el 19 d’abril de 2016 el segon recompte de persones sense sostre de la ciutat de Lleida, amb la col·laboració de la xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida, la Fundació Arrels Barcelona i la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida i més de 200 persones voluntàries i professionals. Aquest any es va introduir el recull de dades innovadores a partir d’una enquesta estandarditzada per obtenir l’Índex de Vulnerabilitat, amb l’objectiu d’obtenir dades comparables amb altres ciutats catalanes, espanyoles o europees. El recompte 2016 de Lleida, forma part d’un projecte europeu amb altres ciutats europees com Barcelona, València, Berno (República Txeca), Londres, Lyon i Copenhaguen, #HomelessMeetUpVLC i forma part del moviment paneuropeu de ciutats The European End Street Homelessness campaign, que vol acabar amb el sensellarisme al carrer al 2020. Aquest any, es va comptar amb la presència d’un observador europeu, el Sr. Mark McPherson, membre del moviment paneuropeu de ciutats a Gran Bretanya. A partir de les dades recollides al recompte 2016 de Lleida, la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida ha realitzat aquest informe per tenir una visió més àmplia de la situació de les persones sense sostre a la ciutat de Lleida.

MÉS INFORMACIÓ

AJUTS PER ACCIONS DE RESPONSABILITAT SOCIAL A LA UDL

Ajuts de La Caixa per l'activitat La Felicitat i els talents de les persones

Un total de set projectes de la Universitat de Lleida, entre ells "La Felicitat i els talents de les persones" de la Càtedra d'Innovació Social, es reparteixen enguany els 20.730 euros d'ajuts d'Obra Social La Caixa per promoure accions de responsabilitat social a la institució. El projecte que presentem té com a principal objectiu fomentar un espai d'intercanvi on es pugui debatre sobre el paper que té la felicitat en el benestar de les persones.

Els xecs es van lliurar en un acte que va tenir lloc al Rectorat. El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el director de banca institucional de CaixaBank a Lleida, Geremí Camí, han lliurat les ajudes La Caixa als projectes seleccionats en la convocatòria 2016. Els ajuts van destinats a reunions científiques, congressos, jornades científiques i simposis sobre temes relacionats amb la pobresa, la desigualtat, l'exclusió i social, la cohesió, la integració de discapacitats o de gent gran en la vida activa, els fenòmens migratoris, els problemes mediambientals, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

MÉS INFORMACIÓ

CENTRE OCUPACIONAL SORIGUÉ #CONTAGIAFELICITAT

El Punt de la Felicitat viatja al Centre ocupacional Sorigué de la Fundació Aspros

Durant la setmana del 23 al 27 de maig al Centre Ocupacional Sorigué van celebrar la seva Festa Major. Dins els actes que tenien programats, van reflexionar sobre la Felicitat.

Cada noi i noia va realitzar la seva emoticona personalitzada de la felicitat i al darrera van enganxar la seva fotografia i van escriure allò que els fa feliços. A l'endemà van muntar el photocall de #contagiafelicitat i van gravar en vídeo el que significa per cadascú la felicitat. Van sortir coses tan interessants com: estar amb els amics, venir al centre, anar amb bicicleta, fer un gelat, ballar, fer massatges, dibuixar, anar a comprar roba o estar amb la família.

RESIDÈNCIA SANT ROC #CONTAGIAFELICITAT

El Punt de la Felicitat viatja a la Residència Sant Roc

A través del Punt de la Felicitat, la Residència Sant Roc de Vilanova de la Barca, va oferir als seus usuaris diverses activitats al voltant de la felicitat. A la primera sessió van definir entre tots els residents què és la felicitat. Què et fa feliç? Com contagies felicitat? Ets feliç? La felicitat és constant o simplement són moments puntuals? van ser preguntes que van servir per reflexionar sobre aquest concepte.

En la segona sessió, van treballar les respostes de la primera sessió en petits grups. Van acabar la sessió expressant la seva felicitat a través del Punt #contagiafelicitat.

ADESMA #CONTAGIAFELICITAT

El Punt de la Felicitat viatja a Adesma

La Residència Sant Antoni de Pàdua de la Fundació ADESMA, una entitat que ofereix atenció integral al col·lectiu de persones grans, va reunir al voltant del Punt de la Felicitat a tots els membres de l'equip: professionals, tècnics, residents i usuaris del centre de dia. Van fer participar a tothom en l'expressió de la felicitat a través del joc inclusiu. Aquest aspecte és molt important per a ells i van volen fomentar que tothom hi participés i ningú quedés exclós.

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2022 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.