Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. XIV - JULIOL 2017

JORNADA INNSOC

Nova edició 2017!

Estem preparant la 3ª EDICIÓ de la JORNADA INNSOC que se celebrarà el 9 de novembre 2017 // RESERVA'T LA DATA!

A través de conferències, workshops i tallers de la mà dels diferents ponents reconeguts nacionalment i internacionalment posem a l’abast dels participants eines i exemples per millorar la qualitat de vida de les persones. Divulgació d’investigacions, pràctiques empresarials innovadores i experiències inspiradores en l’àmbit de la FELICITAT, el BENESTAR i els TALENTS de les  persones en diferents entorns d’acció social, empresarial, personal....

 

INNOVANT EN ESPAIS CREATIUS

Jornada de treball d'equip

El 30 de juny vam realitzar una jornada d'equip de la Càtedra d'Innovació Social per planificar noves accions pel curs vinent i fer balanç de la temporada. Durant la sessió de treball realitzada a l'espai A47, un espai creatiu de la ciutat de lleida, vam posar en pràctica noves metodologies i activitats a través de gamificacions (Lego Serious Play, Points of you, Cartes de fortaleses HEX, Paquet de desenvolupament organitzacional positiu i Mind maps).

Tindrem novetats al setembre. Volem seguir impulsant accions formatives amb la intenció d’abraçar l’espectre més ampli de la societat; i és per això que continuarem ampliant els serveis de consultoria per empreses, entitats i col·lectius.

Durant el nou curs 2017-2018 us anirem informarem de les novetats.

PROPER TALLER LEGO SERIOUS PLAY

I Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida

Ja estan obertes les inscripcions a la I Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida, que es durà a terme el dijous 26 d'octubre de 2017 en el Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer).

D’un temps ençà, tots els equips de professionals dels Serveis Socials han hagut d’adaptar-se als nous moments. Davant d’aquest canvi i els nous reptes, el Consell Comarcal de la Noguera, ha vist la necessitat de crear un espai de reflexió, d’intercanvi d’experiències i d’ampliació de coneixements per als i les professionals dels Serveis Socials Bàsics de les terres de Lleida.

Aquesta primera jornada aprofundirà en “Els processos de canvi i la transformació social”, des de perspectives diferents que s’abordaran en 6 espais de treball dirigits per professionals reconeguts dins l’àmbit social. La Càtedra realitzarà l'espai de treball "Impuls social amb LEGO® Serious Play®". Cada assistent podrà participar en 2 d’aquests tallers, segons les prioritats personals de reflexió i d’aprenentatge.

MÉS INFORMACIÓ

JORNADA CATLABS - FENT XARXA EN INNOVACIÓ SOCIAL

El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya

El 25 de maig vam assistir a la jornada “El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya”, que forma part de les jornades de treball sobre l’articulació del programa CatLabs. L’objectiu de les jornades és definir propostes concretes per a Catalunya i que també siguin rellevants per a la Unió Europea. El programa CatLabs promou l'articulació d'una xarxa catalana d'innovació digital, social i col·laborativa, que impliqui el conjunt del teixit econòmic i social del país en els processos d'innovació, segons el model de la quàdruple hèlix (sistema d'R+D+I, empreses, administracions públiques i usuaris de la innovació).

MÉS INFORMACIÓ

TALLER LEGO SERIOUS PLAY

Centre Aspros

Els dies 16 i 17 de maig vam realitzar un taller de Lego Serious Play amb 27 treballadors del centre Empresseguera-Aspros, on vam podem col·laborar amb aquesta entitat per treballar dinàmiques grupals i compartir una visió estratègica de futur.

La residència Empresseguera és un entorn substitutiu a la llar de persones adultes que tenen discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport generalitzat amb i sense trastorns de conducta. L'objectiu del centre és proporcionar una bona qualitat de vida als residents i facilitar un entorn adaptat a les necessitats d'assistència al conjunt de les activitats de la vida diària, atenent les necessitats indivualitzades de rehabilitació i terapèutiques.

ACCIÓ D'IMPACTE - TRENCANT TÒPICS SOBRE SALUT MENTAL

Acció de conscienciació de l'Associació Alba

El divendres 26 de maig l'Associació Alba va organitzar una acció de conscienciació sobre salut mental dirigida a unes 30 persones, entre elles empresaris, professionals i persones amb trastorn mental. La Càtedra d'Innovació Social va realitzar un taller per reflexionar sobre les barreres construïdes al voltant de les persones amb trastorn mental i trencar amb els estigmes, tòpics i prejudicis.

Entre tots els participants es va alçar un mur simbòlic amb idees i conceptes sobre salut mental que representaven la perspectiva més negativa de l'estigma i el desconeixement existent sobre aquests tipus de trastorns a la societat. Aquest mur es va fer caure per donar pas a una nova perspectiva a través d'unes cintes de colors on hi havia escrit els aspectes més positius i constructius de les persones amb trastorns mentals.

REVISIÓ DEL MODEL DELS SERVEIS DE SUPORT PER A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT

Ja podeu consultar la publicació

Ja està disponible la publicació "Revisió del model dels serveis de suport per a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament" que la Federació ALLEM va proposar a la Càtedra amb la voluntat de realitzar una revisió tant del model d’atenció com dels perfils de les persones amb discapacitat que s’atenen en els diferents serveis de les entitats associades amb l'objectiu d'abordar la situació actual de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de les Terres de Lleida, i proposar noves línies d'actuació d'atenció per a millorar la seva qualitat de vida.

--> CONSULTAR EL PROJECTE

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2022 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.