Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. XIII - MAIG 2017

CURS INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGIA POSITIVA

Universitat d'Estiu UdL 2017

Ja està oberta la matricula als cursos d'estiu de la Universitat de Lleida. La Càtedra presenta el curs "Introducció a la Psicologia Positiva" amb l'objectiu de realitzar una aproximació a les teories i al marc conceptual i conèixer-ne els components bàsics.

INFORMACIÓ I MATRÍCULA: Universitat de Lleida. Oficina de la Universitat d'Estiu (Edifici Polivalent). C/ Jaume II, 71 25001 Lleida Tel. 973703390 A/e: estiu@estiu.udl.cat Tota la informació disponible al web http://estiu.udl.cat

MÉS INFORMACIÓ

PROJECTE LLEIDA CONTAGIA FELICITAT

Dia Internacional de la Felicitat

La Càtedra d'Innovació Social inicia l'acció Lleida Contagia Felicitat amb la intenció de reflexionar sobre la felicitat i la psicologia positiva. El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent a través de retrats de gran format, per crear una acció de gran impacte en el territori i fer extensiu el missatge #contagiafelicitat a la resta de ciutadans i ciutadanes. Amb aquest projecte d'art urbà participem en el projecte internacional Inside Out.

Per recollir els retrats hem realitzat diverses sessions de fotografia i gravació de video durant l'últim trimestre del 2016 i primer del 2017. Les persones participants havien d'expressar felicitat a través de l'expressió facial. Podeu visualitzar una mostra de la recollida de les fotografies de finals de 2016 en el següent vídeoque va ser presentat el 9 de novembre en el marc de la Jornada INNSOC sobre Psicologia Positiva que organitzem des de la Càtedra cada any.

El 20 de març, Dia Internacional de la Felicitat, vam presentar el projecte amb la col·locació de 130 retrats a les parets de la canalització del Riu Segre de la ciutat de Lleida. A l'activitat hi van participar unes 80 persones, algunes d'elles retratades a les fotografies. Vam comptar amb el grup de percussió Ritmes del Món que ens va acompanyar durant tota la jornada. Les fotografies s'han mostrat durant un mes, temps que hem pogut gaudir dels seus somriures i expressions carregades de felicitat.

El resultat final de tot el procés de treball serà presentat finalment a través de la plataforma Inside Out Project d'aquí unes setmanes.

***

Inside Out és un projecte d’art participatiu a nivell mundial que serveix com a plataforma global perquè les persones comparteixin les seves històries i transformar els missatges de la identitat personal en obres d’art públic. Inspirat en els retrats de gran format, Inside Out dóna a tots l'oportunitat de compartir el retrat de cadascú i fer una declaració del que representen, transformant un espai en una peça d’art comunicativa. Cada acció és documentada, arxivada i exhibida online a través de la seva plataforma. Més de 260.000 persones de 129 països ja han participat.

El projecte Inside Out ha viatjat des de Nova York a Paris, d'Equador al Nepal, des de Mèxic a Palestina, inspirant a grups d’acció sobre temes tan variats com l'esperança, la diversitat, la violència, el gènere, el canvi climàtic…

MÉS INFORMACIÓ

REVISIÓ DEL MODEL DELS SERVEIS DE SUPORT PER A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT

Presentació del projecte

El passat 21 d'abril vam presentar a la Facultat d'Educació Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida el projecte "Revisió del model dels serveis de suport per a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament" que la Federació ALLEM va proposar a la Càtedra amb la voluntat de realitzar una revisió tant del model d’atenció com dels perfils de les persones amb discapacitat que s’atenen en els diferents serveis de les entitats associades amb l'objectiu d'abordar la situació actual de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de les Terres de Lleida, i proposar noves línies d'actuació d'atenció per a millorar la seva qualitat de vida.

Objectius de la recerca:

1. Valorar quin ha estat el perfil de les persones amb discapacitat en els darrers deu anys.
2. Conèixer la situació actual del model d’atenció a les persones amb discapacitat.
3. Proposar un model d’atenció/acció psicosocial a les persones amb discapacitat.

MÉS INFORMACIÓ

III JORNADAS DE PSICOLOGÍA POSITIVA. FELICIDAD CON SENTIDO

Tenerife - del 23 al 25 de març

Els dies 23, 24 i 25 de març es va celebrar a Tenerife les III Jornadas de Psicología Positiva, organitzades per la Universitat de La Laguna i el Col·legi Oficial de Psicologia en col·laboració amb la Sociedad Española de Psicologia Positiva (SEPP).

Vam presentar diversos pòsters relacionats amb la psicologia clínica i intervenció positiva, i l'avaluació i psicologia organitzacional:

  • "El modelo de atención a las personas con discapacidad intelectual: una revisión des de la psicología positiva".
  • "¿Puede la inteligencia emocional predecir la felicidad, el bienestar y la satisfacción vital? Comparación entre un grupo de trabajadores, desempleados y estudiantes".
  • "Bienestar y Satisfacción con la Vida de las personas mayores".
  • "Bienestar, Satisfacción con la Vida y Felicidad en Lleida".

Durant tres dies es van portar a terme tallers i conferències amb professionals de reconegut prestigi nacional i internacional en diferents àmbits de la investigació clinica, educativa i organitzacional. Aquestes jornades no només han estat una oportunitat per emfatitzar la importància del mètode científic i de la investigació en el camp de la psicologia positiva, sinó que han permès conèixer avenços que s'han produït en els últims anys en aquesta disciplina.

MÉS INFORMACIÓ

CONCURS FOTOGRAFIA #CONTAGIAFELICITAT

Dia Internacional de la Felicitat

Amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat del 20 de març, la Càtedra d'Innovació Social va posar en marxa la II edició del CONCURS DE FOTOGRAFIA sobre la FELICITAT a través de les xarxes socials i el diari el Segre. D'aquesta manera vam convidar a tots els lleidatans/nes a unir-se en la promoció i celebració de la Felicitat.

Els participants havien de compartir fotografies del que els fa feliços, intentant capturar l'essència de la felicitat en el món que els envolta, reflexionant sobre les coses que els fan sentir bé, ja sigui individualment o col·lectivament. Hem repartit diversos premis gràcies als diferents patrocinadors que han col·laborat en aquesta edició.

Aquesta activitat s'engloba dins un projecte més ampli anomenat #contagiafelicitat, un moviment que vam iniciar a Lleida l'any 2015 i que pretén posar l’accent en aspectes positius i expressar el que ens fa feliços. 

Patrocinadors dels obsequis: Centre esportiu Royal LleidaLola más saboresCentre d'Estètica Laura ElhombrePapan BreadHerbolari de GesalcureTeatre de l'EscorxadorEscapa'tCastells de LleidaCentre d'aventura 2 llacs, Cinemes FunaticCentre mèdic estètic OdayPerruqueria CrommMEILaura FerreresPeppa & Punt i Casas Gift Shop.

MÉS INFORMACIÓ

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2022 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.