logo catedra newsletter

CURS DE PSICOLOGIA POSITIVA PER FER FRONT A LA COVID-19

Del 6 al 10 de juliol a la Universitat d’Estiu de la UdL en versió online

La psicologia positiva se centra en donar suport i treballar el potencial i les qualitats positives de les persones per assolir objectius beneficiosos que incrementen el seu benestar.

Davant de situacions que ens creen malestar, incertesa i neguit, promoure estratègies basades en les fortaleses i les capacitats de les persones ens han de permetre atendre i entendre millor el que ens està passant i com podem fer-hi front.

A partir d’aquest curs, es pretén prendre consciència i aprendre diferents estratègies per poder millorar el nostre dia a dia. Es presentaran accions i tècniques que ens permetin la vivència, pràctica, reflexió i transferència de coneixements per poder augmentar les capacitats personals, socials i organitzacionals, i generar accions de millora de les fortaleses de les persones i de les seves relacions personals.

El curs tindrà 20 hores lectives guiades per l’equip docent + 30 de treball autònom dels alumnes. Curs reconegut amb 2 ECTS per la UdL. Al següent enllaç trobareu la butlleta d’inscripció:


ESTUDI DE L’IMPACTE PSICOSOCIAL DEL CORONAVIRUS

Quin ha estat l'impacte social del coronavirus i de les primeres mesures de confinament en la població?

Donada la excepcionalitat de la situació que hem estat vivint arrel de la pandèmia del Covid-19, hem estudiat com ens ha afectat en el nostre dia a dia. Les dades es van prendre durant la setmana en la que es van començar a implementar les primeres mesures restrictives, pocs dies abans de que es declarés l'estat d'alarma nacional. Aquest estudi ens ajuda a conèixer com gestionem la (in)seguretat, la por, la satisfacció o l'esperança en moments d'incertesa com els que comporta un esdeveniment d'aquestes dimensions, i com això té un impacte en el nostre benestar.

Vols saber quins han estat els resultats? Prem al següent enllaç:


DIA MUNDIAL DE LA FELICITAT

La campanya d’aquest 2020 ha estat una producció de L’Oest per a la Càtedra d’Innovació Social de la UdL.

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, en el marc del Dia Internacional de la Felicitat, viralitza les xarxes amb la publicació d’un vídeo coral on persones vinculades a Ponent i referents per la seva trajectòria i talent se sumen a contagiar felicitat.