Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. XII - MARÇ 2017

VOLS PARTICIPAR EN EL PROJECTE LLEIDA CONTAGIA FELICITAT?

T'esperem el 20 de març - Dia Internacional de la Felicitat!

La Càtedra d'Innovació Social inicia l’acció "Lleida Contagia Felicitat" amb la intenció de reflexionar sobre la felicitat i la psicologia positiva a través de retrats de gran format exposats a la via pública. El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent, per crear una acció de gran impacte en el territori. Amb aquest projecte participem en el projecte internacional Inside Out. Per recollir aquests retrats, hem realitzat diverses sessions de fotografia per captar la felicitat d'uns 130 lleidatans i lleidatanes.

El 20 de març, Dia Internacional de la Felicitat, de 11 a 13 hores les fotografies seran col·locades a les parets de la canalització del Riu Segre de la ciutat de Lleida (alçada avinguda Madrid-pont de la Universitat de Lleida) per fer extensiu el missatge #contagiafelicitat a la resta de ciutadans i ciutadanes.

Aquesta acció serà gravada en vídeo, així com el desmuntatge un mes després, i tot el conjunt formarà també part del projecte que serà presentat setmanes després a través de les xarxes socials i de la plataforma Inside Out.

Convidem a tothom a participar en el muntatge de les fotografies. T'animes a participar? Per confirmar l'assistència envia'ns un correu electrònic a innovaciosocial@udl.cat amb l'assumpte "Participo 20 de març"

US ESPEREM A TOTS I TOTES!!! I tu? Contagies Felicitat?

Podeu visualitzar una primera mostra del projecte en el següent vídeo que va ser presentat el 9 de novembre en el marc de la Jornada INNSOC 2016 sobre Psicologia Positiva.

TENIM UN REGAL PER TU! COMPARTEIX FELICITAT!

Participa i guanya grans premis!

Aquesta activitat s'engloba dins un projecte més ampli anomenat #contagiafelicitat, un moviment que hem iniciat a Lleida l'any 2015 i pretén posar l’accent en aspectes positius i expressar el que ens fa feliços.

Amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat del 20 de març, la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida posa en marxa un CONCURS DE FOTOGRAFIA sobre la FELICITAT a través de les xarxes socials i el diari el Segre. Uneix-te a nosaltres i amb tots els lleidatans/nes en la promoció i celebració de la Felicitat! Accepta el repte i GUANYA GRANS PREMIS!

 

QUÈ HAS DE FER PER PARTICIPAR?

1. Fes LIKE a la nostra pàgina de Facebook i/o Twitter @catinnovacioUDL.

2. COMPARTEIX AL TEU MUR la nostra imatge del concurs a Facebook i/o Twitter.

3. PUBLICA FOTOGRAFIES a Facebook, Twitter i/o Instagram d’allò que et fa feliç. O envia'ns la teva fotografia a innovaciosocial@udl.cat. La teva foto ha d'estar relacionada amb la "Felicitat". Inclou el HASHTAG #contagiafelicitat en el post, i POSA-LI UN TÍTOL per poder participar.

Per exemple: Mostra el que et fa feliç,  intenta capturar l'essència de la felicitat en el món que t'envolta, reflexiona sobre les coses que et fan sentir bé, ja sigui individualment o col·lectivament...

 

PREMIS:

 • 1 xec regal per a dues persones per l'Urban Spa del Centre esportiu Royal Lleida.
 • 1 xec regal per a dues persones per sopar o dinar al restaurant Lola más sabores.
 • 1 xec regal per un massatge relaxant de 60 minuts al Centre d'Estètica Laura Elhombre.
 • 1 selecció de pans del forn artesà Papan Bread.
 • 1 selecció de productes naturals de l'Herbolari de Gesalcure.
 • 2 entrades per l'obra de teatre "El fill que vull tindre" de El Pont Flotant pel dissabte 8 d'abril al Teatre de l'Escorxador.
 • 1 entrada per un grup de 2 a 5 persones pel joc d'escapisme Escapa't.
 • 2 entrades per la Visita Teatralitzada al Castell de Montsonís de Castells de Lleida. Aquestes visites es realitzen fins a mitjans d'abril, tots els divendres i dissabtes a les 20h.
 • 1 xec regal per a dues persones per realitzar un pack de 3 activitats: Kayak doble, Paddle surf i Ultra-tube al Centre d'aventura 2 llacs.
 • 2 entrades per la pel·licula "Mañana empieza todo" de Cinemes Funatic.
 • 1 xec regal per un massatge relaxant de 60 minuts al Centre mèdic estètic Oday.
 • 1 xec regal per un tractament d'hidratació personalitzat a la Perruqueria Cromm.
 • 1 fotografia en format 40x40 cm i emmarcada de l'exposició "Lleida pretèrita" on es van mostrar fotografies de la Lleida dels anys 50 de l'espai MEI.
 • 1 làmina signada i numerada 21x29,7 cm o un bloc de notes il·lustrat de Laura Ferreres.
 • 1 coixí de la botiga Peppa & Punt.
 • 1 necesser i 1 llibreta de Casas Gift Shop.

 

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:

 • Podràs participar en el concurs i pujar tantes fotografies com vulguis del 20 de febrer al 15 de març.
 • El 20 de març es farà públic els guanyadors a través de les xarxes. El jurat estarà format per membres de la Càtedra d’Innovació Social de la UdL. ELS GUANYADORS S'HAURAN DE POSAR EN CONTACTE AMB LA CÀTEDRA PER REBRE ELS PREMIS ABANS DEL 30 D'ABRIL (escriu un mail a innovaciosocial@udl.cat i escriu el teu nom i cognoms, dni i telèfon de contacte).
 • Després del 30 d’abril els premis no podran ser reclamats.
 • Segueix tots els comptes @catinnovacioUDL on estiguis donat d’alta (Instagram, Twitter i/o Facebook).
 • Per participar en el concurs és imprescindible que les fotografies es pengin amb el hashtag #contagiafelicitat.
 • Podran participar totes les persones majors d’edat.
 • Participant en el concurs cediu la vostra/es fotografia/es #contagiafelicitat i el seu ús a la Càtedra d’Innovació Social.
 • Les dades dels guanyadors quedaran registrades a la nostra base de dades. Seran utilitzades per informar-vos de les activitats de la Càtedra d’Innovació Social de la UdL. En el cas que no vulgueu que utilitzem les vostres dades, podeu enviar-nos un correu a innovaciosocial@udl.cat amb l'assumpte "baixa base dades".
 • La Càtedra no es fa responsable de l’ús que es faci de les imatges a les xarxes socials.
 • Els premis no són bescanviables.

 

Col·labora: Diari el Segre

 

MÉS INFORMACIÓ

IV JORNADES INNOVACIÓ SOCIAL

Experiències, respostes i solucions

El 22 i 23 de febrer van tenir lloc les IV Jornades d'Innovació Social organitzades per l'Obra Social la Caixa, l'Ajuntament de Lleida i la col·laboració de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida.

El programa es va desenvolupar en dos dies. Un primer taller de 16 a 20 h adreçat a professionals on es va treballar un model innovador d'atenció social centrat en la persona. El taller "Model Inclúe: innovació multisectorial per la inclusió social, l'exclusió no és el que sembla" va ser impartir per Nerea Kortajarena i Juncal Blanco d'Emaús Fundació Social (Donostia-San Sebastián), organització de caràcter social amb una àmplia experiència en el desenvolupament d'actuacions adreçades a promoure la inclusió social.

El segon dia es van presentar diferents càpsules de coneixements i experiències positives que ajuden a donar respostes pràctiques a la realitat social actual amb conferenciants procedents d'arreu de l'Estat. Es van tractar temes tan diversos com les persones grans, les TIC, l'educació, la infància, l'esport, l'abús infantil, la inclusió laboral i social.

MÉS INFORMACIÓ

VI CONGRESO RED ESPAÑOLA DE POLÍTICAS SOCIALES - SEVILLA

Debats per un nou consens entorn al benestar

Presentem diverses ponències al VI Congreso Red Española de Políticas Sociales (REPS) els dies 16 i 17 de febrer a Sevilla en el marc de Espanet-Europe (The European Network for social Policy analysis). Les principals temàtiques tractades durant aquest Congrés van ser:

 • "Las organizaciones de personas mayores y su influencia en el diseño e implementación de políticas sociales".
 • "Sistemas sub-nacionales de Bienestar en perspectiva comparada".
 • "El papel de las políticas sociales municipales en la reconfiguración del Estado de Bienestar".
 • "Políticas sociosanitarias y discapacidad: nuevas realidades, nuevos retos".

I dins d'aquestes temàtiques vàrem presentar les següents ponències:

 • "Las personas mayores de Lleida, bienestar y calidad de vida".
 • "Estudio de las fortalezas de las personas en situación de desempleo de la ciudad de Lleida".
 • "Los sistemas socioecológicos y el grado de bienestar en la generación de territorios corresponsables".
 • "Una revisión del modelo de atención a las personas con discapacidad intelectual".

MÉS INFORMACIÓ

POSTGRAU MINDFULNESS I RELACIÓ D'AJUDA

Formació sobre Psicologia Positiva

Els dies 17 i 18 de febrer vam impartir un bloc de formació sobre Psicologia positiva al Postgrau de Mindfulness i relació d'ajuda de la Universitat de Lleida. En ell es van treballar de manera introductòria els aspectes més rellevants del benestar i la felicitat mitjançant dinàmiques de gamificació. En aquestes sessions vam poder compartir coneixements i experiències i connectar els punts comuns que existeixen entre el Mindfulness i la Psicologia positiva, dues ciències innovadores que cada vegada tenen més presència en el dia a dia de tots els professionals.

Aquest postgrau pretén ser un espai multidisciplinari que proveeixi als professionals i estudiants d'una preparació sobre mindfulness gràcies a la qual obtindran més benestar personal i laboral, a la vegada que podran iniciar projectes laborals on podran aplicar els coneixements teòrics, tàcnics i vivencials que hauran obtingut amb aquests estudis.

MÉS INFORMACIÓ

TALLER CÀRITAS DIOCESANA LLEIDA

Lego Serious Play

El 22 de febrer vam compartir amb l'equip de professionals de Cáritas Lleida un taller de Lego Serious Play. En aquesta sessió vam treballar la visió estratègica de l'entitat i la seva participació en la comunitat, on tant voluntaris, treballadors com membres del consell diocesà van tenir veu per construir un model de futur per Càritas Lleida. Aquesta entitat l'objectiu de promoure, orientar i coordinar l'acció social i caritativa de la Diòcesi, amb la finalitat d'ajudar la promoció humana i el desenvolupament de les persones.

MÉS INFORMACIÓ

TALLER PER LA INCUBADORA ID'A

Taller Lego Serious Play

El 23 de febrer vam impartir el taller "Estratègies innovadores per a la emprenedoria: Lego Serious Play" a la Incubadora ID'A de Bell-lloc. Hi van participar 10 professionals del sector empresarial per poder treballar les seves aspiracions personals i la visió de futur de les seves empreses. La incubadora ID'A és un espai d'impuls al desenvolupament de noves empreses que ofereix espais de lloguer, serveis i eines per crèixer.

MÉS INFORMACIÓ

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2024 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.