Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. X - NOVEMBRE 2016

JORNADA INNSOC 2016

Jornada d’aproximació a la psicologia positiva.

La Jornada tindrà lloc el 9 de novembre a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. Les places estan esgotades i esperem una afluència de participants tant professionals com estudiants interessants en la FELICITAT i el BENESTAR de les persones. Durant la Jornada veurem com es poden treballar, a què ens referim quan parlem d’ells, quines millores poden introduir en el funcionament personal, de l’equip i en la cultura empresarial i de les organitzacions, i quins avantatges obtenim al centrar-nos en aquests conceptes. Els temes abordats inclouran aportacions des de la perspectiva científica.

Reconegut amb 1 crèdit ECTS de matèria transversal

Durant la Jornada tindrà lloc la presentació de pòsters d'investigació i pòsters d'experiència pràctica professional en l'àmbit de la psicologia positiva.

MÉS INFORMACIÓ

LLEIDA CONTAGIA FELICITAT

Expressem la Felicitat arreu del món

La Càtedra d'Innovació Social inicia l'acció Lleida Contagia Felicitat amb la intenció de reflexionar sobre la Felicitat i la psicologia positiva a través de retrats de gran format exposats a la via pública. El nostre objectiu és donar visibilitat a Lleida i les seves persones, captar la felicitat de la gent, per crear una acció de gran impacte en el territori.

Vam realitzar una primera fase del projecte Lleida Contagia Felicitat entre el mes de setembre i novembre d’aquest any on vàrem captar la felicitat de cada participant a través d’una fotografia de retrat.

Tot i que no podem desvelar els resultats finals d’aquest projecte, presentarem una primera mostra el 9 de novembre en el marc de la Jornada Innsoc 2016 sobre psicologia positiva on tindrem conferenciants de rellevància nacional. Finalment, un cop realitzada la segona fase del projecte, presentarem els resultats globals el dia 20 de març de 2017 amb motiu del Dia Internacional de la Felicitat.

Fins el moment no els podem avançar res més, el millor està per arribar!

MÉS INFORMACIÓ

ALFARRÀS #CONTAGIAFELICITAT

El Punt de la Felicitat viatja al municipi d'Alfarràs

L'Associació de Comerciants i Empresaris d'Alfarràs porta el Punt de la Felicitat de la Càtedra d'Innovació Social al seu municipi en el marc de la caminada solidària organitzada per aquesta associació on es pretén recaptar fons per als més necessitats i la recollida d'aliments. Alfarràs #contagiafelicitat

MÉS INFORMACIÓ

LES PERSONES GRANS A LLEIDA: BENESTAR I QUALITAT DE VIDA

Presentació de l'estudi

Avui ha tingut lloc la presentació de l'estudi "Les persones grans a Lleida: benestar i qualitat de vida" a la Sala de plens de l'Ajuntament de Lleida. Properament podreu trobar el projecte complet en aquesta web.

Els objectius d’aquesta investigació han estat:

  • Estudiar les condicions de vida de les persones grans de la ciutat de Lleida. Centrant-nos en analitzar la realitat d’aquest grup de població, l'evolució dels factors i els processos socials que l’acompanyen.
  • Conèixer la situació de les persones grans a Lleida per donar suport a la planificació i a la presa de decisions de les polítiques públiques locals.
  • Promoure la transferència de coneixement. Compartint aquest anàlisi i resultats amb la ciutadania, els diferents col·lectius, les entitats i associacions, i amb els professionals i tècnics, directius i polítics del territori.

II CONGRÉS INTERNACIONAL DE LA SOCIEDAD CIENTÍFICA ESPAÑOLA DE PSICOLOGÍA SOCIAL

Del 20 al 22 d'octubre (Alacant)

Presentem tres pòsters en el II Congrés Internacional de la Sociedad Científica Española de la Psicologia Social a Elche (Alacant), la trobada científica de psicòlegs socials més important que es celebra cada dos anys a Espanya.

  • Estudio de una organización. Los niveles de felicidad y bienestar y sus fortalezas de carácter. Veure
  • Contagia Felicidad. Veure
  • Satisfacción con la vida. Un estudio intergeneracional y territorial. Veure

El programa científic va comptar amb:

Dues conferencies plenàries de dos investigadors prestigiosos com són el Dr. Gerald L. Clore i el Dr. Juan Falomir.

Dues sessions especials: "RPS: 30 años contribuyendo a la investigación de la Psicología Social Española" amb la participació d'Amalio Blanco i José Francisco Morales, i Pablo del Río; i la sessió especial de reconeixement als joves investigadors que van obtenir la més alta puntuació en el II Premi d'investigació pels articles científics publicats a partir de tesis doctorals, van presentar els seus treballs i projecte de futur.

125 presentacions organitzades en 25 sessions temàtiques (processos psicosocials interpersonals, processos i relacions interpersonals, psicologia dels grups i relacions intergrupals, psicologies socials aplicades, i altres àmbits d'estudi de la psicologia social), 17 simposis amb 97 presentacions i 4 sessions de pòster amb 173 presentacions.

MÉS INFORMACIÓ

TALENTLAB

Projecte d'inserció sociolaboral promogut per Global Lleida

TalentLab és un projecte d'inserció sociolaboral del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya promogut per Global Lleida, on hi col·labora la Càtedra d'Innovació Social, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. El projecte, que té com a objectiu potenciar les fortaleses de les persones i millorar els seus valors personals i socials, s'ha desenvolupat en set sessions i dos tallers. Aquest programa s'ha dut a terme a Lleida on han participat aproximadament un centenar de persones, amb importants nivells de satisfacció i millora personal. S'han realitzat diversos grups: Lleida ciutat, Bell-lloc, Tàrrega, Borges blanques, Tàrrega i Cervera.

Un cop finalitzat el programa traiem una valoració molt positiva. Els participants han gaudit de les activitats, han potenciat les seves fortaleses i s'ha vist en un augment d'inserció al mercat laboral.

MÉS INFORMACIÓ

TALLER INNOVAR EN L'ACCIÓ SOCIAL - LEGO SERIOUS PLAY

Consell Comarcal del Tarragonès

En el marc del Pla Local D'inclusió Social del Tarragonès adscrit a la Unitat de Ciutadania i Cohesió de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, es va organitzar la jornada "Educar per incloure: Eines per a la inclusió social", de forma conjunta amb la Universitat Rovira Virgili, la Càtedra per a la Inclusió Social i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Tarragona.

En el marc d'aquesta jornada, la Càtedra d'Innovació Social va realitzar un taller "Innovar en l'acció social, taller amb l'eina Lego Serious Play® el divendres 28 d'octubre a la població de Nou de Gaià, on van participar 15 professionals del departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès. Es va treballar el concepte d'Inclusió Social de manera individual i col·lectiva. Es varen concretar alguns aspectes com: tots construïm, igualtat d'oportunitats, actuen l'engranatge de la inclusió, alguna cosa en comú, construïm una societat per a tots.

Lego Serios Play és una metodologia de gamificació que es basa en l'ús de la metàfora, aprofundeix en el procés de reflexió i dóna suport a un diàleg eficaç per a tothom.

MÉS INFORMACIÓ

I CONGRÉS INTERNACIONAL: “SALUD, EDUCACIÓN Y CALIDAD DE VIDA”

Del 26 al 28 d'octubre (Lleida)

La Universitat de Lleida i el Grup d'investigació GESEC organitzen el I Congrés Internacional: Salud, Educación y Calidad de Vida, celebrat els dies 26, 27 i 28 d'octubre a Lleida. El seu caràcter interdisciplinari ha permès comunicacions orals i/o pòsters sobre diverses temàtiques relacionades amb la salut, l'educació i la qualitat de vida.

La Càtedra d'Innovació Social ha presentat dos pòsters:

  • Relación de las fortalezas psicológicas con el afecto y la satisfacción con la vida.
  • La calidad de vida, un estudio en la ciudad de Lleida.

El Grup d'Investigació GESEC té com objecte primordial proposar i realitzar investigacions i estudis socioculturals, bàsicament sobre aspectes d'educació, de salut i qualitat de vida, dels processos de socialització, identitat, gènere i de la construcció de la interculturalitat.

MÉS INFORMACIÓ

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2022 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.