logo catedra newsletter

RENOVEM LA IMATGE DE LA CÀTEDRA

NOUS PROJECTES PEL 2017-2018

Encetem aquesta temporada amb més experiència com a equip. Amb l'inici de la nova temporada i amb la mirada posada en nous projectes, nous objectius i nous reptes per aquest curs 2017-2018, renovem la imatge de la Càtedra amb el propòsit de seguir creixent i oferint serveis i solucions pel benestar i la felicitat de les persones.

Visita la nova pàgina web i segueix-nos a les xarxes socials!

 

Seguim apostant pels valors i les línies de sempre:

  • Continuarem treballant per generar nou valor en l’acció social del territori i esdevenir un instrument que promocioni el diàleg social entre professionals i societat, establint sinèrgies entre universitat, entitats i empreses.
  • Seguirem sent un espai de reflexió i de transferència de coneixements al voltant de la innovació social.
  • Renovem el nostre compromís per promoure noves idees i recursos en el camp de la psicologia positiva.
  • Apostem pel desenvolupament de les fortaleses que tenen les persones i les organitzacions saludables.

 

I sumem noves propostes i reafirmem les accions que hem portat a terme durant aquests anys obrint nous camins:

  • Impulsant recerques i models d’intervenció per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones.
  • Impulsant activitats de formació i consultoria.
  • Difonent les investigacions participant en jornades, congressos i simposis i amb la publicació d’articles científics.


JORNADA INNSOC 2017

NOVA EDICIÓ!

A punt per la 3ª edició de la Jornada INNSOC sobre innovació social que se celebrarà el 9 de novembre. RESERVA'T LA DATA!

A través de conferències, workshops i tallers de la mà dels diferents ponents reconeguts nacional i internacionalment posem a l’abast dels participants eines i exemples per millorar la qualitat de vida de les persones. Divulgació d’investigacions, pràctiques empresarials innovadores i experiències inspiradores en l’àmbit de la FELICITAT, el BENESTAR i els TALENTS de les  persones en diferents entorns d’acció social, empresarial, personal, entre altres.


PROPER TALLER LEGO SERIOUS PLAY

I JORNADA DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS DE LES TERRES DE LLEIDA

Ja estan obertes les inscripcions a la I Jornada de Serveis Socials Bàsics de les Terres de Lleida, que es durà a terme el dijous 26 d'octubre de 2017 en el Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer). La Càtedra realitzarà l'espai de treball "Impuls social amb LEGO® Serious Play®".

Aquesta primera jornada aprofundirà en “Els processos de canvi i la transformació social”, des de perspectives diferents que s’abordaran en 6 espais de treball dirigits per professionals reconeguts dins l’àmbit social.

 


MÀSTER GESTIÓ I AVALUACIÓ DE LA INTERVENCIÓ PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

OBERTES LES INSCRIPCIONS

El màster en Gestió i Avaluació de la Intervenció per a la Transformació Social és un programa de formació innovador que té per objectiu formar a professionals en competències per a la gestió i avaluació de les intervencions psicològiques socials i educatives. L’interès d’aquesta acció formativa és, respondre a les necessitats del sector científic-professional de la intervenció psicosocioeducativa integrant els exercicis de l’operacionalització i l’avaluació dels resultats i de l’impacte dels projectes d’acció social.
Aquest màster vol aportar coneixements científic-professional per a aquelles persones que desitgen treballar o investigar en l’àmbit psicosocial i educatiu des d’un enfocament de la gestió i avaluació de l’acció amb l’objectiu de millorar el desenvolupament de la seva intervenció o investigació.


DESCOBREIX LES TEVES FORTALESES

ALUMNES DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

Els dies 13, 14, 17 i 18 de juliol vam oferir als estudiants de nou ingrés a través de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, i per tercer any consecutiu, un qüestionari per descobrir les seves fortaleses. Vam realitzar més de 300 qüestionaris on els alumnes podran descobrir els seus punts forts, el seu nivell de benestar, felicitat i intel·ligència emocional.

Facilitarem el retorn dels resultats a partir del primer trimestre del curs universitari. Els estudiants que ho desitgin podran continuar participant mentre duri el grau, ja que es facilitarà un seguiment longitudinal al llarg de la formació universitària.


UNIVERSITAT D'ESTIU UDL 2017

CURS D'INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGIA POSITIVA

Del 3 al 7 de juliol, la Càtedra presenta el curs d'estiu "Introducció a la Psicologia Positiva" (Curs reconegut per la UdL amb 2 ECTS) amb l'objectiu de realitzar una aproximació a les teories i al marc conceptual i conèixer-ne els components bàsics.

La psicologia positiva se centra a donar suport i treballar el potencial i les qualitats positives de les persones, assolint objectius beneficiosos que augmenten el seu estat de benestar, milloren la qualitat de vida i incrementen el grau de felicitat. Cada vegada més, la felicitat es considera una mesura adequada pel progrés social i, per tant, objecte de les polítiques públiques que podrien permetre a les persones viure una vida millor. La felicitat és una demanda actual que té cada cop més importància, especialment en contextos pel desenvolupament d’organitzacions saludables.

 


NOVA PUBLICACIÓ

PERSONES SENSE SOSTRE

L’Ajuntament de Lleida va organitzar el 19 d’abril de 2016 el segon recompte de Persones Sense Sostre de la ciutat de Lleida, amb la col·laboració de la xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de Lleida, la Fundació Arrels Barcelona i la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida i més de 200 persones voluntàries i professionals.

El recompte 2016 de Lleida, forma part del projecte europeu #HomelessMeetUpVLC i forma part del moviment paneuropeu de ciutats The European End Street Homelessness campaign, que vol acabar amb el sensellarisme al carrer al 2020. Aquest informe sobre la situació de les persones sense sostre a la ciutat de Lleida pretén oferir una visió àmplia dels resultats de l’anàlisi de les dades del recompte i de l’enquesta.