Si no pot veure aquesta newsletter, faci click AQUÍ

NUM. I - MAIG 2015

BENVINGUTS A LA CÀTEDRA D'INNOVACIÓ SOCIAL DE LA UDL

PRESENTACIÓ DE LA CÀTEDRA

El 25 de març va tenir lloc l'acte oficial de presentació de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida amb una conferència sobre Lideratge i innovació social, que va impartir Josep Maria Lozano de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE. Lozano, especialista en responsabilitat social a l'empresa, ètica empresarial, valors i lideratge a les organitzacions i qualitat humana i gestió, va defensar la necessitat que la innovació no es quedi només en l'àmbit científic o tecnològic sinó que estigui present en l'àmbit social. Podeu consultar la presentació de la ponència al següent enllaç http://www.innovaciosocial.udl.cat/index.php/blog/in/ca/news/61

A l'acte també hi van assistir el paer en cap, Àngel Ros, la diputada provincial, Maria Antonia Pubill, el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació La Caixa, Marc Simon, i el rector, Roberto Fernández que va donar per inaugurada aquesta càtedra universitat-empresa.

MÉS INFORMACIÓ

LEGO SERIOUS PLAY I POINTS OF YOU

CERTIFICATS DE FORMADORS

Durant els mesos de febrer i març hem assistit a diversos cursos de formació i workshops sobre els programes LEGO SERIOUS PLAY i POINTS OF YOU. S’han dut a terme diversos cursos a Lleida, Polònia i Barcelona en els que la Càtedra d’Innovació Social ha participat.

La formació realitzada a Polònia i Barcelona van permetre adquirir el Certificat de Formador de Lego Serious Play i  Points of You, així com entrar a formar part de la xarxa internacional de formadors que Points of You té actualment. Aquesta formació permetrà realitzar cursos de formació tant a nivell personal, com en equips i organitzacions. Durant els dies de la formació s'ha profunditzat en la fonamentació teòrica i la metodologia de les eines. S'han treballat noves tècniques i estrategies per crear workshops de diferents temàtiques i s'han assimilat coneixements de màrqueting.

La metodologia Lego Serious Play ® és una manera regular i sistemàtica d’ajudar a aconseguir certs reptes d’estratègia, comunicació, treball en equip, resolució de conflictes utilitzant les peces Lego com impulsors principals. Points of You -The Coaching Game + Punctum és una poderosa eina utilitzada per generar una comunicació clara i de qualitat entre les persones. És una eina que estimula el pensament, la discussió i la cooperació. El joc permet profunditzar en qüestions i processos que són importants en les nostres vides, que condueixen a la consciència i l’acció mitjançant la generació de nous punts de vista a través dels quals podem canviar els patrons automàtics que hem seguit a la nostra vida i observar el món des d'una nova perspectiva obrint noves possibilitats.

PARTICIPA AMB LA CÀTEDRA!

COL·LABORA AMB NOSALTRES SI ETS DE LES TERRES DE LLEIDA

QÜESTIONARI QUALITAT DE VIDA I BENESTAR DE LES TERRES DE LLEIDA

Des de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida estem treballant en un estudi sobre la qualitat de vida i el grau de benestar de les persones de les Terres de Lleida. Actualment, ens trobem en la fase de recollida de dades per crear l'índex de Benestar de Lleida. L'enquesta que trobarà està adreçada a totes les persones en general.

INICIA L'ENQUESTA: http://goo.gl/jNKPhA

MÉS INFORMACIÓ

 

QÜESTIONARI QUALITAT DE VIDA I BENESTAR +65 ANYS TERRES DE LLEIDA

Des de la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida, s'ha creat l'Observatori Social de Lleida que estudia les diferents realitats socials de les Terres de Lleida. Actualment estem treballant en un estudi sobre la qualitat de vida i el grau de benestar de les persones grans de les Terres de Lleida. Ens troben en la fase de la recollida de dades per generar l'índex d'Envelliment Actiu i l'índex de Benestar de la Ciutat de Lleida en l'àmbit de les persones majors de 65 anys.

Amb aquesta enquesta pretenem obtenir informació sobre les dades dels habitatges, la situació econòmica, les activitats que realitza, l'autonomia en les seves activitats quotidianes i la xarxa de relacions, la salut, l'opinió sobre els serveis existents i la seva qualitat, les necessitats sentides i les habilitats funcionals i el benestar i la satisfacció amb la vida de les persones grans.

INICIA L'ENQUESTA: http://goo.gl/3ZWQfF

MÉS INFORMACIÓ

II JORNADES D'INNOVACIÓ SOCIAL LLEIDA 2015

CÀPSULES D'INNOVACIÓ SOCIAL: EXPERIÈNCIES, RESPOSTES I SOLUCIONS

El 19 de febrer al Caixa Forum de Lleida van tenir llloc les II Jornades d'Innovació Social, amb el títol "Càpsules d'Innovació Social 2015-Experiències, respostes i solucions", organitzades per la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida, l'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Lleida on van assistir més de 200 professionas.

 Al llarg de la jornada es van exposar diferents experiències innovadores per a la millora dels serveis d'atenció a les persones i que donen resposta a les necessitats socials actuals. Es va voler oferir una mirada global, abastant tota una varietat d’àmbits d’experiència on s’aplica la innovació. Els àmbits tractats durant la jornada van ser: la tecnologia social, l’educació i la formació, la responsabilitat i l’acció col·lectiva i l’acció social vinculada a l’habitatge.

Aquestes experiències van demostrar que la innovació i la millora contínua són valors essencials en el nostre dia a dia. Són factors clau per poder trobar les estratègies que ens permetin avançar i progressar en un món global i en canvi continu.

ESTUDI SOBRE BENESTAR I QUALITAT DE VIDA DE LES PERSONES GRANS

ACCIONS DE RECERCA

 

L’Observatori Social de Lleida amb el seu objectiu de crear nou coneixement, estudia la situació i l'evolució de les condicions de vida de la població major de 65 anys de Lleida. Aquest servirà per potenciar l’ús del coneixement de la situació social de Lleida per donar suport a la planificació i a la presa de decisions de les polítiques públiques locals. L’estudi sobre persones grans a Lleida és centra en quatre grans àmbits, la seguretat en els ingressos, l’estat de la salut, les seves competències i els entorns favorables que ofereix Lleida per a un envelliment actiu.

Per fer-ho ha desenvolupat l'Índex Global d'Envelliment, aquest  és un índex global que classifica els territoris segons el benestar social i econòmic de les persones adultes majors. També demostra que el creixement econòmic per si sol no millora el benestar de les persones grans i que s'han de fer polítiques específiques per tractar les repercussions de l'envelliment.

MÉS INFORMACIÓ

MÈTODE 12 PILARS

JORNADA EXPERIENCIAL DE FORMACIÓ EN HABILITATS PERSONALS I SOCIALS

El dissabte 21 de març els estudiants del Màster en Psicopedagogia i del Màster en Psicologia general sanitària van poder gaudir d'una jornada de formació facilitada pel David Jorba, en habilitats personals i socials, amb una metodologia purament experiencial i fora de les aules. Els cavalls van ser els protagonistes de la jornada i a través d'ells es va treballar sobre l'autoconeixement, la confiança, el treball en equip i el lideratge

Una jornada diferent i alhora enriquidora on els estudiants van poder vivenciar i adquirir millor els coneixements i el més important van poder trencar barreres i superar les adversitats climatològiques del dia. Tot plegat, una metàfora molt interessant i una experiència que se'n porten a la seva motxilla d'estratègies.

PARTICIPACIÓ EN EL JURAT DEL PREMI CANDI VILLAFAÑE

PROJECTES ADREÇATS A LA IGUALTAT D'OPORTUNITATS I A LA NO DISCRIMINACIÓ

Els projectes "Intel·ligència emocional amb cavalls a l'EAIA" de l'Institut Municipal de Serveis a les persones de Badalona i "Casa Escuela: iguales para compartir" de l'Ajuntament de Granada, guanyadors de la 4ª edició dela Premis Candi Villafañe.

El premi neix l'any 2008 a Lleida en record al regidor desaparegut Candi Villafañe com a persona solidària, lluitadora i sensible envers les desigualtats socials, i com a reconeixement a la seva tasca com a Regidor de Serveis Personals de l’Ajuntament de Lleida.

PUBLICACIONS

ÚLTIMES PUBLICACIONS DE LA CÀTEDRA D'INNOVACIÓ SOCIAL

LOS RETOS DE LOS CENTROS ESPECIALES DE EMPLEO   Llegeix

CRÉIXER EN FAMÍLIA. GUIA 16-18 ANYS PER A LES DINAMITZADORES I ELS DINAMITZADORS   Llegeix

*** SUBSCRIPCIÓ NEWSLETTER ***

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

CÀTEDRA INNOVACIÓ SOCIAL

www.innovaciosocial.udl.cat

Universitat de Lleida

innovaciosocial@udl.cat

Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social

+34 973 70 66 16

Avd. Estudi General, 4 25001 Lleida


Copyright © 2019 Universitat de Lleida, Tots els drets reservats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li recordem que pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, a través de l'adreça innovaciosocial@udl.cat Pot consultar la nostra política de privadesa i dades personals prement aquí.

Per assegurar que les nostres newsletters arriben correctament al seu correu, afegeix innovaciosocial@udl.cat a la seva agenda de contactes. Si per contra prefereix no rebre més nostres newsletters pot donar-se de baixa aquí.