JORNADA INNSOC 2017

Jornada anual sobre innovació social

Consultoria | Novembre 20, 2017

El 9 de novembre va tenir lloc la Jornada INNSOC 2017 sobre innovació social que organitzem anualment des de la Càtedra. A través d’experiències innovadores en l’àmbit de la felicitat i el benestar posem a l’abast dels participants pràctiques i investigacions per promoure la qualitat de vida de les persones i intervenir en les diferents àrees d’acció social, empresarial o personal. De la mà de diferents ponents reconeguts nacional i internacionalment vam donar a conèixer eines per millorar l’acció personal i la gestió d’equips.

 

Després de donar la benvinguda als assistents, Gonzalo Hervás, doctor en psicologia i president i cofundador de la Sociedad Española de Psicología Positiva ens va introduir en els coneixements recents sobre la felicitat des d’un punt de vista científic a través de la conferència "Claus científiques de l'estudi de la felicitat". ¿És possible comprendre realment el què és la felicitat? ¿És possible mesurar‐la? ¿De què depèn que una persona se senti feliç? I va parlar d'alguns malentesos al voltant de la felicitat a la vida com creure que la felicitat només depèn de l’individu o que viure amb absència de felicitat es pot considerar un fracàs personal. Podeu veure un resum de la seva ponència al final de la pàgina.

Ismael Bertran, director RR.HH Plusfresc, i Maite Trepat, directora de l'Associació Alba, ens van presentar la seva experiència professional al capdavant de dos empreses de sectors molt diferents però amb un denominador comú: el benestar de les persones que hi treballen. Tots dos van coincidir en la importància de tenir treballadors feliços pel bon funcionament de l'empresa. És important invertir en felicitat i crear un clima idoni de benestar per aconseguir una empresa saludable i tenir un efecte positiu en la producció i en tots aquells implicats en la cadena, fins arribar als usuaris finals.

Abans de finalitzar les sessions del matí, Laura Clua de l'equip Brainstore Lleida ens va oferir un taller per treballar la felicitat a l'empresa amb la finalitat de realitzar el codi ètic de conducta d'una empresa feliç. El taller va girar al voltant de 4 grans conceptes: treballador, equip, organització i usuari. Van plantejar-se moltes preguntes que els participants havien de respondre com per exemple, quin és el moment més feliç que recordes de la teva vida laboral? Com faig feliç als demés a través del meu treball? Què és el que més t'il·lusiona del teu treball? Què és el que menys t'agrada de treballar?

 

A la tarda es van desenvolupar dos workshops "El perdó, la ciència de la felicitat" amb Júlia Salat i "Mindfulness, la tornada a casa" amb Lluisa Conejos.

En el primer taller, la Júlia Salat, membre de l’equip directiu de la International School of Forgiveness a l’estat espanyol, ens va mostrar algunes eines per treballar el perdó des d'una vessant positiva per aconseguir un bon nivell de salut i benestar. El perdó, valor universal i laic, és una habilitat personal i social capaç de modificar profundament les emocions i pensaments i de crear les condicions per a un acostament positiu a la vida. En el segon taller, la Luisa Conejos, directora del Postgrau mindfulness i relació d’ajuda de la Universitat de Lleida, ens va acostar a l'experiència de l'atenció plena a través de les tècniques del midfulness que ens fa ser més conscients del moment present. En un entorn ple d'estímuls, ambicions, carències i desitjos de tot tipus, la pràctica de mindfulness ens convida a gaudir de la senzillesa de l’ara, a ser. 

 

D'altra banda, durant la jornada va tenir lloc la presentació de pòsters d'investigació i pòsters d'experiència professional en l'àmbit de la innovació social. Les temàtiques van estar relacionades amb la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones des de la vessant psicològica, educativa i/o social.

  • Tallers de fusteria (Núria Oliva i Alba Pirla). Institut Municipal Salavador Seguí, Ajuntament de Lleida.
  • Empresaris/empresaries i microempreses (Anna Morreres). Consultoria Amesbé.
  • El liderazgo rentable construye empresas felices (Sara Sampedro, Fidel Molina i Eduard Cristobal). Ingenio Leadership School.
  • El bienestar organizacional: fortalezas, felicidad y satisfacción vital (Cristina Torrelles, Carles Alsinet, Ana Blasco i Norma Jordana). Càtedra d'Innovació Social.
  • Relación entre inteligencia emocional y bienestar: influencias y aportaciones (Ana Blasco, Carles Alsinet, Cristina Torrelles, Norma Jordana i Begonya Feliu). Càtedra d'Inovació Social. 

 

Trobareu disponibles les fotografies de la jornada al nostre facebook

 

RECULL PREMSA

Premsa UdL - Un dels màxims exponents de la psicologia positiva a Espanya, a la UdL

El Punt Avui - Ens hem de connectar a experiències positives

El Segre - La psicologia positiva, a debat a la UdL (09/11/2017)

La Mañana - Un gran especialista en psicología positiva habla en la UdL de la felicidad (09/11/2017)

 

Tornar enrere

NOTICIES DE LA CATEGORIA

MEMÒRIA 2023

Gener 08, 2024

Fem un repàs de tot el que vam fer durant l'any 2023.

VEURE +

MEMÒRIA 2022

Setembre 08, 2023

Fem un repàs de tot el que vam fer durant el 2022

VEURE +

MEMÒRIA 2021

Març 30, 2022

Recordem allò viscut durant el 2021

VEURE +

    Subscriu-te a les notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Introdueix el teu correu electrònic per no rebre més notícies de Innovaciósocial.udl.cat

    Confirmació del correu completada. El teu correu electrònic ha estat subscrit a la nostra newsletter.

    Introdueix les teves dades per subscriure’t al curs